

MEMO

The Texas HOSA Fall Leadership Conference is an event for prospective and current HOSA members (middle school, high school, and college), which serves as a motivational tool to showcase all the opportunities HOSA offers.

This event is a one-day event.

Checklist to prepare for the Fall Leadership Conference:
☐ Set chapter deadlines for registration and payment
□ Promote Event
□ Determine student cost to attend with your chapter, including registration fees, meals, travel, etc.
☐ Send a letter to parents with event details
☐ Provide students with necessary conference information, including cost
☐ Discuss dress code requirements with attendees
☐ Collect student payment before registration deadline
☐ Print copy of chapter's registration and triple check for accuracy before deadline
☐ Submit registration and print invoice copy from the HOSA system
☐ Submit registration information to bookkeeper for payment
□ Submit the NEW W-9 to your bookkeeper
□ Submit payment to Texas HOSA
☐ Collect Medical Liability and Code of Conduct forms from students and/or guests
☐ Have Chapter Officers review agenda with attending members
☐ Ensure you have all participation forms in a manila envelope labeled with school name and chapter number to turn in at Conference Check-In



GENERAL INFORMATION

Registration Information: The registration is for all students, advisors, guests, and chaperones. Please register all others as guests. Students do not have to be affiliated HOSA members to attend this event.

Chair Information: Shannon Brown, sbrown2@newcaneyisd.org

Fall Conference Date: October 21, 2023

Fall Conference Site: Pine Valley Middle School 22784 US-59 Porter, TX 77365

Fees Information: The registration fee for all students, advisors, guests, and chaperones is \$20. All fees will be mailed to the address below. Make all registration fees checks payable to HOSA, TA. No PO's will be accepted. You are required to pay a registration fee for every student, advisor, and chaperone that you have registered online. No deletions or refunds will be made after the conference registration deadline.

Texas HOSA P.O. Box 1710 Monahans, TX 79756

To pay with a card, Apple Pay, or bank transfer, to request a QuickBooks invoice.

email delvin.thurman@texashosa.org

Officer Corner:

At the Area 6 Fall Leadership Conference, there will be a Sticker War! Support Be the Match by purchasing various types of stickers. 2 stickers will cost \$1.00. The top 3 HOSA Members that buy the most stickers will win HOSA Swag and be recognized at the Closing Session!





Date	Item	Notes
September 1	Registration Opens	Students do not have to be affiliated members to attend. Register them as guests. Attendee information needed to register: • Name • Email (required for all attendees)
October 9	Registration Deadline	Must be completed via the Online Registration System apps.hosa.org by 5:00 PM (central time)
October 9	Dietary Restrictions	Any diet restrictions please email Shannon Brown @ sbrown2@newcaneyisd.org
October 18	Fees Deadline Dues	Plan ahead, to ensure your bookkeeper can meet this deadline. Submit the new W-9 to the bookkeeper. No refunds or exceptions will be made for those who are registered but do not attend the event. Please make sure you send the check to new address (invoice has the new address)
October 21	Parking	 Parking: parking lot between PVMS and Don Ford Stadium, buses may park in the lot on the visitors side of the stadium. See Map (click link for google mapdirections or see below)
October 21	Conference check-in	 Location: Front entrance Time: 8am-8:45am Have all participation forms in a manila envelope labeled with school name and chapter number
October 21	Dress Code	HOSA Casual- School t-shirt or HOSA t-shirt



**Tentative Agenda

Morning Sessions:

- Check-in: 8:00 AM - 8:45 AM (45 minutes)

- Opening Session: 9:00 AM - 10:00 AM (60 minutes)

Session Rotation (for eight 25-minute sessions):

For the following sessions, there will be eight groups rotating through 26 classrooms.

- Session 1: 10:15 AM 10:40 AM (25 minutes)
- Session 2: 10:45 AM 11:10 AM (25 minutes)
- Session 3: 11:15 AM 11:40 AM (25 minutes)
- Session 4: 11:45 AM 12:10 PM (25 minutes)

Lunch Break: 12:10 PM - 12:40 PM (30 minutes)

Afternoon Sessions (continued rotation):

- Session 5: 12:55 PM 1:20 PM (25 minutes)
- Session 6: 1:25 PM 1:50 PM (25 minutes)
- Session 7: 1:55 PM 2:20 PM (25 minutes)
- Session 8: 2:25 PM 2:50 PM (25 minutes)

We will attempt to ensure all students attend each session, however that may not be possible. Since HOSA is about Leadership and Education, the idea is to take the information presented today back to your home chapter and proceed to share the information in your HOSA meetings.

Sessions may include one or more of the following: HOSA AREA 6 Leadership Development presentations and activities, how to become a HOSA Officer, Social Media Etiquette, Meditation therapy, Community Service, Work/School/Life Balance, Importance of Communication, Health Career Options, The Blood Center – Importance of Donation, etc.

^{**}Closing Ceremonies:** 3:00 PM - 3:30 PM (30 minutes)







